المقادير: نصف كيلو ممبار (بقري أو ضاني) 2 كوب أرز مغسول ومصفي 2بصلة مبشورة 7 ثمرات طماطم مقطعة مكعبات أومبشورة ملح وفلفل أبيض / بقدونس - كسبرة خضراء نعناع - شطة /سمن او زيت
نضع الممبار فى الخل لمدة ساعه علشان نتخلص من اى ريحة وبعدين نغسله وبعدين نحشية - الطريقة الحشوة ( خلطة المحشى العادى )
نغسل الارز نبشر البصل والطماطم و نحطهم على الشبت و البقدونس ونضيف لهم الارز والملح والفلفل والكمون والشطة ونقلبهم جيدا وبعدين نحط السمن بالقمع- نحشي الممبار لثلثه بس بالخلطةو بعدين ندوس على الممبار بايدنا خفيف علشان توزعى الخلطة و عشان ما يبقاش الممبار مكبوس قوى - فى حلة كبيرة نغلى ماء و نضع به ملح و نمسك كل قطعة ممبار و نزلها بالراحة فى الماءالمغلى نلاحظ انها تنكمش و تتقفل من الطرفين و يترك على النار حتى ينضج - يصفي من ماء السلق و يحمر في الزيت و بالهنا والشفاء
حققي حلمك مشرفة اقسام الطهي
عدد المساهمات : 570تاريخ التسجيل : 24/01/2009
موضوع: رد: ღ♥ღالممبار بطريقة الشيف شربيني ღ♥ღ الثلاثاء يناير 26, 2010 5:46 pm
اممممممممممممممم مااروعه تسلم ايدك
مها محمد
عدد المساهمات : 9تاريخ التسجيل : 26/04/2010
موضوع: رد: ღ♥ღالممبار بطريقة الشيف شربيني ღ♥ღ الثلاثاء مايو 25, 2010 6:10 pm
بسم الله الرحمن الرحيم
ممتاز جدا روعه
ريمو صاحبة المواضيع المميزة
عدد المساهمات : 3372تاريخ التسجيل : 31/01/2010
موضوع: رد: ღ♥ღالممبار بطريقة الشيف شربيني ღ♥ღ الجمعة يوليو 23, 2010 3:45 pm
:لبلب2رلا22رلا:
دودى مجدى
عدد المساهمات : 388العمل/الترفيه : مدرسةالمزاج : الحمد لله على السراء والضراءتاريخ التسجيل : 21/07/2010
موضوع: رد: ღ♥ღالممبار بطريقة الشيف شربيني ღ♥ღ الأربعاء ديسمبر 08, 2010 5:16 pm